Перший плановий огляд здорової доношеної дитини у дитячого офтальмолога проводиться за 1-2 місяці. Основна мета огляду – виключити уроджені патології зорової системи.

Другий плановий огляд у офтальмолога:

  • 6-8 місяців - другий етап огляду дитини у офтальмолога. У цьому віці можна точно встановити такі діагнози, як косоокість, ністагм, часткова атрофія зорових нервів.

Третій плановий огляд у офтальмолога:

  • 10-12 місяців – третій плановий огляд, під час якого дитячий офтальмолог може точніше визначити рефракцію очей дитини. У цьому віці діагностується далекозорість високого ступеня, астигматизм, вроджена міопія.

Подальші планові огляди у офтальмолога

  • Якщо у дитини до року не виявлено очної патології, подальші планові відвідування офтальмолога можна проходити двічі на рік.
  • Якщо ж лікар визначить наявність патології зору у дитини, то рання діагностика – найвірніший спосіб провести своєчасне лікування та допомогти дитині відновити зір.

Ставтеся до зору дитини з великою увагою. Регулярні профілактичні огляди у офтальмолога з раннього дитинства – запорука здорового зору. Навіть якщо перші огляди не показали жодних відхилень від норми, це не привід пропускати наступні огляди. Адже зір може змінюватися разом із зростаючим організмом дитини. І що раніше лікар почне стежити за цією динамікою, то краще.